Seznam vseh novic:

AMBA nominirana za nagrado REGPAK za najboljšo embalažo v regiji

Po Slovenskem oskarju za embalažo za barierno troslojno kavno vrečko iz materialov, primernih za kompostiranje, je AMBA CO., ki je del Skupine CETIS, s tem inovativnim izdelkom navdušila tudi regionalno. Nominirana je bila namreč za nagrado REGPACK – nagrado za najboljšo embalažo v regiji, ki so jo 25. maja v sklopu festivala embalaže FEST.A CROPAK 2017 podelili v Zagrebu.

 

Preberite več
AMBA CO. prejela najvišje priznanje natečaja 36. Slovenski oskar za embalažo 2016

V ponedeljek, 22. avgusta 2016, sta minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan, in predsednik uprave Pomurskega sejma podelila priznanja najboljšim izdelkom, ki so sodelovali na 36. natečaju »Slovenski oskar za embalažo 2016«. Z najvišjim priznanjem - 36. Slovenskim oskarjem za embalažo 2016 - je strokovna komisija nagradila inovativno barierno troslojno kavno vrečko iz materialov, primernih za kompostiranje*, ki so jo razvili v družbi AMBA CO. iz Skupine CETIS. V ožjem krogu za najvišjo nagrado je nominacijo prejel tudi CETIS d.d. za večslojno (multilayer) ovojno etiketo za vodo.

Preberite več
Amba med nominiranci za slovenskega oskarja za embalažo 2016
V petek, 13. maja, je v Gornji Radgoni v organizaciji Pomurskega sejma in pod pokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije potekalo ocenjevanje 36. Slovenski oskar za embalažo 2016. Ocenila jih je strokovna žirija v sestavi: red. prof., univ. dipl. obl. Vladimir Pezdirc (predsednik), ter člana žirije - oblikovalec Jani Bavčer in dr. Gregor Radonjič. Na natečaju je sodelovalo 12 prijaviteljev s 15 modeli embalaže. Izbrali so 6 finalistov, med katerimi je tudi Amba z inovativno rešitvijo nepropustne vrečke iz materialov, primernih za kompostiranje.
 
Okolju prijazna embalažna rešitev za ljubitelje kave
 
V Ambi smo že pred leti začeli z iskanjem gibkih materialov, ki bi bili primerni za kompostiranje, biorazgradljivi ali pa bi bili narejeni iz obnovljivih virov, saj vsi trendi kažejo na porast količin odpadne embalaže, kar negativno vpliva na okolje. Tudi sami tako na strani naših kupcev kot tudi končnih potrošnikov opažamo vse večjo osveščenost glede varovanja okolja.
 
V podjetju Amba Co. izdelamo največ embalaže za pakiranje kave, zato smo okolju prijazno inovativno rešitev najprej razvili za kavo. Vrečka za pakiranje suhih sipkih, mletih živil ali živil v prahu je izdelana izključno iz folij, certificiranih za kompostiranje. Folija je sestavljena iz treh slojev, s čimer smo zagotovili maksimalno kakovost tiska, zaščito izdelka, ustrezen tek na stroju za formiranje vrečk  ter ustrezno varjenje v želeno obliko.
Preberite več
Pridobitev standarda BRC z najvišjo oceno

Avgusta 2015 je družba AMBA CO. pridobila standard BRC/IoP z najvišjo možno oceno A. S tem pomembnim tehničnim standardom, ki pokriva exo tisk in laminacijo mono in mutilayer filmov za prehrambne in farmacevtske izdelke, AMBA CO. kot dobavitelj fleksibilne embalaže zagotavlja spoštovanje zahtev standarda za področje embalaže in ponovno dokazuje zavezanost k najvišji kakovosti izdelkov in storitev.

Kupci (predvsem iz živilske in farmacevtske industrije) z njim pridobijo zagotovilo o kakovosti in varnosti izdelkov, hkrati pa pridobljeni standard olajša njihov vstop v trgovske verige; predvsem na zahodnih trgih je omenjeni standard celo pogoj za nakup.

 O pomenu standarda BRC

Standard BRC/IoP je razvilo angleško trgovinsko združenje BRC (British Retail Consortium) v sodelovanju z institutom IoP (Institute of Packaging). Namen standarda je pomoč proizvajalcem embalaže za živila pri sprejemanju in izvajanju dobrih proizvodnih praks in kot podpora sistemom vodenja kakovosti pri razvoju varnih in ustreznih materialov za embalaže prehrambnih proizvodov. Implementacija BRC standarda predstavlja kupcem dodatno zagotovilo kakovosti in varnosti v celotnem proizvodnem procesu.

 

BRC Standard je kombinacija temeljnih načel posameznih trgovskih standardov in sedmih načel HACCP sistema iz mednarodnega referenčnega dokumenta Codex Alimantarius. Drugi BRC/IoP standard pa obsega protokol o proizvodnji varne embalaže za živila, ki jih dobavitelji distribuirajo trgovcem kot trgovsko znamko.

Preberite več
Uspešna predstavitev Ambe na sejmu FachPack

Na sejmu FachPack v Nürnbergu, enem vodilnih evropskih sejmov, specializiranih za vse procese, povezane z embalažo, je ekipa družbe AMBA CO. med 29. septembrom in 1. oktobrom 2015 ob standardnem programu uspešno predstavila novost – bio vrečko (barierni laminiran film brez aluminija), ki so jo razvili skupaj s partnerjema Innovia in Rockwell. Predstavljena novost, ki predstavlja velik potencial in družbi odpira nove poslovne priložnosti, je tako med obstoječimi kupci kot tudi med novimi vzbudila veliko zanimanja.

Sejma, ki ga organizirajo že od leta 1979, se je letos udeležilo več kot 43.000 obiskovalcev in več kot 1.500 razstavljavcev. Družba AMBA CO. se je na sejmu predstavila v družbi podjetij CETIS d.d. in EGP d.d.

Preberite več
Zagon čistilne naprave za odpadne pline v podjetju Amba Co.

V podjetju Amba Co. je začela redno obratovati čistilna naprava RTO za odpadne pline.

Preberite več
Nov stroj za laminacijo - Comexi Nexus Evo

Najnovejša tehnična pridobitev v podjetju Amba Co. in v Sloveniji - od januarju 2013 nov stroj za laminacijo plastičnih filmov in Al folij redno obratuje.

Preberite več
Nov stroj za pranje klišejev Solutions Graphique FPC- 4B 2012

V oddelku za izdelavo, pripravo in montažo klišejev smo inštalirali stroj za pranje klišejev.

Preberite več

 
Domov